Redovisning på semestern?

Det råder högsommar i Sverige och så även i Örebro naturligtvis. Det är dags att passa på att ta ut lite ledighet för att sedan kunna dyka ner i och ta tag i allt under hösten och vintern. Många är företagarna som väljer (eller ofrivilligt) inte tar ut någon semester, och inte minst gäller det ofta för nystartade företag. Mycket att ta tag i och saker kanske går i ett rasande tempo. Som företagare älskar man när alla kurvor pekar uppåt, det går bätte och bättre för ditt företag.

Det är verkligen jätteroligt när det rullar på bra, men glöm inte bort dig själv. När allt är nytt har man inga större problem att köra på genom hela sommaren - pengarna ska ju in och de finns där bara man jobbar... Kör på! Men om du börjar känna att det börjar ta emot lite bör du direkt börja se över hur du ska kunna få loss dig själv från företaget en liten tid. En tid för ledighet. Det är ibland lättare sagt än gjort om man har en verksamhet som kräver öppet året om, som inte är lätt att semesterstänga. Kanske kan du ta in någon extrapersonal som täcker upp för dig, eller någon släkting? Tänk på de både yngre och äldre i släkten som kanske skulle tycka det var soligt att jobba lite i ditt företag. De kanske redan känner till en del om din verksamhet så mycket ger sig själv utan att du behöver visa allt. De ska ju troligen bara ta hand om det löpande.

Räkningar som ska betalas under perioden kan du ju betala innan du går på semester så behöver du inte tänka på dem heller. Redovisningen på semestern kan få anstå några dagar så du tar tag i det när du kommer tillbaka. Behöver du hjälp lämnar du den delen till exempelvis oss så tar vi hand om allt, och du behöver inte ha någon jättehög att beta av när du kommer tillbaka.

Kan du inte allt få till en ledighet under sommaren så tänk tvärt om. Kan du ta ledigt på vintern? Det behöver inte vara påpälsade utedagar i kylan bara för du är ledig på vintern. Det kan vara ett ypperligt sätt att lösa vårt svenska invanda mönster på vad gäller att alla ska vara lediga på sommaren. Har du en intensiv period på sommaren och lugnare på vintern kan fungera utmärkt att hoppa i havet även då. Men innan du hoppar i havet mitt i vintern rekommenderas starkt att du först har suttit på ett flygplan en stund. Så snart du kommer till flygplatsen börjar du känna "semester". När du sitter på planet och börjar se allt mer sol kommer den efterlängtade känslan av fullständig avkoppling. Vipps så är du framme och kan ligga på sandstranden och då kan du verkligen hoppa i havet, medan isen ligger tjock hemma i Sverige.

Trevlig sommar - eller vinter!

 

 

16 jul 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)